В момента тече бавен процес за търсене и намиране на партиен

...
В момента тече бавен процес за търсене и намиране на партиен
Коментари Харесай

Иван Стамболов: Ако не се намери лидер, отговорно да поеме властта, ще има още предсрочни избори

В момента тече бавен процес за търсене и намиране на партиен водач, който отговорно да поеме властта - еднолично или в коалиция, мощно доминирана от него, разяснява пред Радио София Иван Стамболов, анализатор и журналист.

 

Според него обединенията, които не се основават на идеология, са безпринципни и нетрайни, не носят нищо положително. 

 

„ Надеждата е, че хората ще стартират да преценят обстановката малко по-безпристрастно, ще се консолидират към един-два политически центъра. Когато един от тези два центъра надделее задоволително - тъй че да може да сформира отговорно държавно управление, тогава ще има завършек на тази рецесия “, означи Стамболов.

 

По думите му, дори идеята за президентска република да се осъществя, това надали ще бъде потребно за страната.

 

Анализаторът разказа актуалната обстановка по този начин:

 

„ Едната от двете огромни коалиции е ГЕРБ-СДС. Тук Съюз на демократичните сили дава само името си и своята дясна, демократична легитимност.  

 

В другата имаме четири партии, които с изключение на идеологически, имат и механически, апаратни проблеми.  " Продължаваме промяната " е прям инженерингов план, а " Демократична България " от своя страна е съюз от три партии: " Да, България " - съвременна, демократична левица, " Зелените ", които по целия свят са радикална левица, и ДСБ, които сега са по-леви и от Българска социалистическа партия. “

 

Така че в случая не се изправят две партии, а една против всички други, които желаят да я смъкват и да застанат на нейното място.

 

„ Безспорно, ролята на президента нарасна доста, тъй като на процедура със своите държавни управления той ръководи толкоз дълго време. Той е мълчалив министър-председател. За мен неговата роля е деструктивна. От неговите властови упоритости произтичат политическите ни беди сега. Да не забравяме, че „ Продължаваме промяната “ е негов политически план “, сподели още Стамболов.

 

По думите му, България не е страна, която може да си разреши самостоятелна политика. Това личи както от плановете, финансирани от Европейския съюз, по този начин и от политически ходове, зад които стоят ползи от чужбина.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР